Türelem Rózsát terem! :)

Kicsit felocsúdva az elmúlt hetek forgatagából, klaviatúrát ragadtam. :) Olyan nagyon sok gondolatot, történést szeretnék leírni, hogy talán nem is jut minden az eszembe...

Mint ezt már korábban írtam, a Nimród lelkes és büszke diákja lettem. Igyekszem nagyon valósághű maradni, nem szeretem ha valaki nagyon elfogultan vélekedik a dolgokról akár pozitív, akár negatív irányban.
Ha egy mondatban kellene leírnom mit kaptam az elmúlt hetektől, azt mondanám az ÉLETEMET. És ezt nagyon köszönöm a mostanában körülöttem lévő embereknek (Barátaimnak, Tanáraimnak, osztály Társaimnak) és természetesen Magamnak. A pillanatnyi boldogságot hozhatják külső "dolgok" az életünkbe, de az igazi mély, állandó boldogságot csak mi teremthetjük meg saját maguknak! Ennek a lehetősége mindannyiunk számára adott, a kérdés csak az, hogy tisztában vagyunk- e ennek a megvalósíthatóságával, látjuk- e a lehetőségeinket és képesek vagyunk- e befogadni azokat, majd cselekedni a saját érdekünkben. (!?)
Lehet, már írtam korábban is, hogy a tökéletes szinkronicitás vezetett el a suliba. Már a mindennapjaimban tapasztalom a gyömülcsét ennek a kis csodának. :)
Nem szeretném túl dicsőíteni a "bölcsődémet", de tényleg csak és kizárólag jó dolgot tudok eddig írni, és/vagy mondani a Nimródról.
Még soha életemben nem tapasztaltam, hogy ennyire elfogadtak volna és erősítették volna a pozitívumaimat. Tökéletesen megváltozott a valóságom. Itt nincs válság, járvány... lehetetlen. Itt megvalósítható dolgok vannak, itt lassan ösztönösen érzem, hogy személyesen nekem mire van szükségem, az élet mely területein tudom megvalósítani önmagam, azaz kiaknázni a természetem kínálta lehetőségeimet. Nagy figyelemmel és türelemmel támogatnak minket a tanáraink. Még csak két hétvégét töltöttünk együtt + egy vasárnapot (kirándulás) ... és ... máris nyiladozok mint egy kis rózsa szál. :)
Nagyon boldog vagyok! Tisztáztam a magánéletemben a viszonyaimat és következetesen ki is tartok a döntéseim mellett, de emberileg nyitott tudtam maradni. Elengedtem akit el kellett, befogadom akit úgy érzem közelebb "kell" engednem. Hallgatok a megérzéseimre, szeretem a testem, megszerettem a lelkem. Nem is tudtam, hogy ilyen vagyok. Hogy ott bujkál bennem az a NŐ akit eddig (így utólag azt mondom nem is tudom miért), de elnyomtam, titkoltam magamban. Már látom, érzem őt és hagyom megnyilvánulni. Tudom, hogy nálam jobban senki nem tudhatja mire van szükségem, csak nem mindegy hogy én "honnan" súgok magamnak. :):)
Idéznék az egyik óránk anyagából, remélem nem sértek meg senkit.
"Ne feledd, csak annyira tudsz másokat jól szolgálni, amennyire jól érzed magad, azaz amennyire magadat jól szolgálod. Gondoskodnod kell magadról, és Te vagy az egyetlen , aki ezt megteheti!"
Nem tudom maga a gondolat kitől származik hozzám Dr. Fűtő Mihály /mediátor/ juttatta el a tudatos kommunikáció előadása keretei között.
Hamarosan részletesen írok, én hogyan élem meg az együtt töltött hétvégéket. :)

Addig is szeressétek egymást & csókolózzatok sokat! ;)

Rend a lelke mindennek

Ma valahogy ismét nagyon fáradt vagyok. Nagyon leszív ez a meló. Szóval még mindig csak azt tudom ismételgetni, hogy "másik munka kell"! Rajat vagyok az ügyön, de még nem jött el az én időm. :) Tenni a tétlenségben..
Vasárnap este leültem és végig gondoltam ki kicsoda az életemben, mert úgy érzem mostanában sok a felesleges ember körülöttem. Amolyan egyoldalú kapcsolatok. Erről majd máskor bővebben.
Nem tudom milyen nap van ma, de az biztos,hogy hamarosan hétvége lesz. VÉGRE! Kezdődik a suli. Nagyon várom már.
Az első nap nyílt nap is lesz egyben. Eljön egy igen rég látott számomra kedves ismerősöm, kíváncsi vagyok tudunk-e , lesz -e időnk beszélgetni kicsit komolyabban pár szót. Első hallásra nagyon sokat változott, fejlődött a lelke. De volt már ilyen ... :)
Zs-ral tegnap este sokat beszélgettünk. Rá kellett jönnöm, hogy álom világban élek, ami igen fájdalmas tapasztalat volt a számomra, fájt kimondani. Nagyon szeretnék már családot és ezt sajnos mindig kivetítem a kibontakozóban lévő kapcsolataimra, ezért max 2-3 hónap alatt rájövök, hogy nem Ő nem kell és lelépek. Holott nem az "aktuális nagy Ő" az oka, a kapcsolatban felmerülő problémáknak, hanem általában én a túlzott elvárásaim. Ez nem azt jelenti számomra, hogy le kell mondanom az álmaimról, a vágyaimról, hanem, hogy meg kell próbálni kordában tartani az érzéseimet és látni a másik felet ahogyan a valóságban van. Látni az Ő tökéletességét.
A tegnapi délutánt és estét együtt töltöttük... jó volt, de ... hát ez az ami most a leginkább foglalkoztat. Valóban Ő hiányzott vagy csak a valakihez való tartozás érzése. Erről is beszéltünk pár szót, de bővebben még nem tudtam nyilatkozni, mivel nem gondoltam át. De az érzés már megszületett... fel kell dolgoznom az intuícióimat Vele kapcsolatban, majd az agyammal és az ego mentes érzéseimmel karöltve döntést kell hoznom záros határidőn belül. Ha ez megvolt, mi marad? A tett! :)
Mindez képekben:





Lehetőség, iskola, bolgogság! --> NIMRÓD ÉLETBÖLCSELETI AKADÉMIA

Tegnap voltam beirtakozni az iskolába. Izgalmas volt nagyon! :) Apropó! Ki ne hagyjak egy fizikailag apró, de minden más szempontból hatalmas változást ezen a téren. Már nem a Mantra hallgatója vagyok, hanem a Nimród Élbölcseleti Akadémia lelkes diákja lettem. Itt hozzám hasonlóan mindenkinek szívügye az emberek egészségre nevelése, gyógyítása minden szinten. Maga az oktatás a Semmelweis Egyetem - Elméleti Orvostudományi Központjában lesz.
Véleményem szerint itt mindenki megtalálhatja a számára érdekes területet. Első évben közösen "alapozunk". Majd második évtől, szakosodva mélyítheti el mindenki a számára tetsző tanszéken, témában a tudását. Én már most tudom mit választok majd, hisz nagyon régóta foglalkozom a témával, és ez az Emberi Kapcsolatok Tanszéke. :) Itt sokat tanulhatok a családról, a szülő - gyermek kapcsolatról, a szülésről, születésről, a kommunikációról... 2009.09.12-én azaz jövő hét szombaton lesz az első tanítási nap, mely egyben a pótfelvételi napja és nyíltnap is. :) Ismereteink, tudásunk gyarapítását jelképtannal kezdjük Nándor Nándi előadásában, majd asztrológia óránk lesz Tóth Sándorral. Vasárnap a születés misztériumával kezdünk Hoppál Borival, és energetikával folytatjuk Kereszty Andrással. :)))))
Megmondom őszintén ami a váltásra ösztönzött az a diákokkal való törődés. Személyesen is ismerem az iskola alapítóit és biztos vagyok abban, hogy nem csak üres szavak és reklám fogások az általuk ígértek. Végre lehetőségem nyílhat a tanításra is. :) Ettől különösen boldog vagyok!!
De hogy érthető legyen. A diákokkal való törődés alatt az értem, hogy az oktatás ideje alatt és végeztével is lehetőség lesz az egyéni konzultációra. Ha valaki nem tudja ez 1. évvégén, hogy melyik tanszéket válassza a tanárai segítenek neki ennek eldöntésében a tanuló képességei és adottságai tükrében. Itt komolyan veszik az oktatást, és fontos az iskola számára, hogy valóban tudják a diákok az anyagot! :) Nagy hangsúlyt fektetnek a gyakorlatra is. Ami ezen iskolák körében egyedi, hogy mielőtt befejezed a sulit, már találkozol beteg emberekkel, oktatód felügyelete és segítsége mellett gyógyíthatsz, és nem úgy kerülsz ki az ÉLET-be, hogy lehet életedben nem találkoztál beteg emberrel mint gyógyító. Szóval sokkal magabiztosabbak és gyakorlottabbak leszünk. :)
A tanításról, tervben vannak különböző karitatív tevékenységek keretében, hogy általános iskolákban és középiskolákban órákat tarthatnak arra szakmailag és kommunikáció tekintetében is megfelelően felkészített diákjai a csoportunknak. Várható témák: nőiség, szexualitás, betegségek lelki háttere.
Aki személyesen is ismer tudja, hogy szívvel lélekkel benne vagyok ezekben a dolgokban, témákban. És végre megvalósulni látszanak az álmaim! Nagyon boldog vagyok! :))

És egy-két kép a céljaimról, mert szerintem nem csak álom a boldog család és az egymással való törődés! :)

Szeretet!

A nap eseménye, hogy fodrásznál voltam. :) Nagyon jól érzem magam az új frizurámmal. Kicsit vad, kicsit sportos, nagyon csajos, nagyon csillogó, titokzatos, laza... szóval pont jó! :)
Tegnap találkoztam egy számomra nagyon fontos emberrel. Péter barátommal. :) Természetesen most is nagyon nagyon jót beszélgettünk! Olyan sztorijai vannak, hogy ha nem Ő mondaná tuti nem hinném el, hogy valakivel ilyen dolgok történnek. Ő azt mondja és aztis látom, hogy szinte felhőtlenül boldog, de mégis, ha valaki mással tenné ezt az élet, tuti összeroppanna a terhek súlya alatt. Olyan nagyon tudom az erejéért és az őszinteségéért és a dolgokhoz való hozzá állásáért tiszteli és szeretni Őt!
Megdöbbentő, hogy mennyire intuitív... igaz ezt nem vette észre, de közösen összeraktuk a tényeket. :)
És szerinted most mit tegyek? Jött a kérdés. És tényleg nem tudtam mást mondani csak, azt, hogy amit gondolt. Ösztönösen annyira nagyon érezte, érzi merre kell mennie... !! Csak így tovább! Szeretlek Titeket!



Olvasók